måndag 31 maj 2010

Morot


Leila´s frysta mascarponecheesecake
Ingredienser:
4 st ekologiska ägg

1.5 dl strösocker

1 st citron, skalet

200 g mascarponeost

4 dl vispgrädde

300 g digestivekex


Garnering:

Jordgubbar, hallon, vinbär

Gör så här
1. Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
2. Vispa äggulor, strösocker och rivet citronskal poröst i en bunke.
3. Rör ner mascarponen.
4. Vispa grädden fluffig och vänd ner den i smeten.
5. Vispa vitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i smeten.
6. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel).
7. Varva smulor och smet i en sockerkaksform. Understa och översta lagret ska vara kexsmulor.
8. Knacka formen lätt mot bordet så att eventuella luftbubblor försvinner.
9. Frys smeten i 3–4 timmar, så att den är lättfryst vid servering.
10. Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt. 11. Servera med skivade jordgubbar och andra röda sommarbär.




Verkar den inte fantastisk? När jag kommer hem ska jag baka denna.

1 kommentar:

Madelinne sa...

oh herre vad gott!